donderdag 18 juni 2015

Zomer deel 1: Zorgintensieve Zomer Musthaves

De zomervakantie staat weer voor de deur! Tips met de leukste gadgets en fijnste producten vliegen je om de oren. Allemaal dingen die je zomer extra warm en zonnig maken. En als iemand een extra zonnige zomer verdient dan zijn het onze kindjes wel! En hun Mantelmama's en papa's natuurlijk. Daarom heb ik een tweedelige 'tip-blog serie' geschreven. Vandaag deel 1: Zorgintensieve Musthaves voor de zomer. 

Mantelmama biedt naast blogs ook tips. Hoogste tijd om, naast tips m.b.t. kwaaltjes(sonde)voeding en websites, allerlei tips rondom de zomer & vakantie te bundelen en vooral: te delen! In deel 1 aandacht voor producten en leuke speeltjes. Of je nu wel of niet op vakantie gaat, in binnen- of buitenland, met het vliegtuig of met de auto, het maakt niet uit. Er zitten vast dingen tussen die de zomer met jullie zorgintensieve kind veraangenamen. Fijne zomer!
Britax Römer Baby-Safe Sleeper

Mocht je, om te beginnen, nog geen idee hebben waar de reis naartoe gaat. Check dan de site van Vroeg Bijzonder. Zij hebben vakantieadressen in binnen- en buitenland verzameld op hun site. 

Voor onderweg
Heb je nog een klein hummeltje dat niet vervoerd mag / kan worden in een standaard baby autostoel als bijvoorbeeld de Maxi-Cosi? Voor Bommel gebruikten wij de eerste maanden de Britax Römer Baby-Safe Sleeper. Daar kon ze liggend in vervoerd worden. Het hoofdeind is in hoogte verstelbaar. Aangepaste autostoelen voor grotere kinderen worden via de revalidatiearts aangevraagd. 

Toddler Tints
Het juiste auto zonnescherm voor kindjes zoals Bommel die last hebben van fel daglicht en zonlicht is lastig te vinden. Ze zijn of te klein voor het autoraam of ze laten te veel zon door. Toddler Tints is statische film die aan de binnenkant van het autoraam wordt bevestigd en een universele maat heeft. Onzichtbaar van buiten, vrolijk en doorzichtig van binnen. Makkelijk op maat te maken en ook weer te verwijderen. In NL alleen te koop via Wereldmama voor 34,95 (voor 1 raam). 


Waterpret
Intex Mesh Lounge
Niet al onze kindjes kunnen zwemmen of zitten in een gewone zwemband. Waterdoorlatende luchtbedden zijn een uitkomst. Zo kan je kindje toch water ervaren. Uiteraard moet je er om veiligheidsredenen wel bij blijven! Je hebt meerdere types & merken: Intex Mesh Lounge Luchtbed (v.a. €19,95) en de Bestway Acqua Lounge (€12,99 bol.com). Ook is er van Intex de Sunbed Lounge met een zonneluifeltje er op.
Bedankt Mede-Mantelmama José voor deze tip!

Barry Emons Aqua Therapie Mat


Barry Emons heeft zwemvlotten (39,45). Deze matten hebben een zeer hoog drijfvermogen. Ook zijn er grotere Aqua therapie matten te koop. Prijs verschilt per maat. 
Zelfmaak Ideetjes Waterzak

Blijf je lekker rondom huis in de zomer en is IN het water niet zo'n goed idee? Met dit doe het zelf zomeridee kan je kindje toch OP het water zijn zonder nat te worden. Uren speelplezier met deze grote waterzak. Check mijn bron: Zelfmaak Ideetjes voor het 'recept' om deze waterzak, van nog geen 15,-,  te maken.


Om te spelen


Lukt het niet om naar het strand te gaan? Haal het strand dan in huis! Met Kinetic speelzand. Heel goed voor kindjes met sensorische issues. Het zand plakt aan zichzelf vast dus alles blijft schoon tijdens het spelen. Het droogt niet uit. O.a. te koop bij bol.com.

Senso-Care Schildpad


Deze ga ik meenemen voor Bommel! De trillende schildpad. Ik was op zoek naar een tril speelgoedje voor haar dat zou blijven trillen. Je hebt wel van die trekpoppetjes, maar die trillen 1 tel en dan is het voorbij. Omdat Bommel tactiel overgevoelig is, lijkt me dit wel wat voor haar. Te koop bij Senso-Care €11,95.


Zomernachten
B&S kinderbed
Mocht je kind niet meer in een camping bedje passen en ook niet in een gewoon bed kunnen slapen, dan is er een opvouwbaar kinderbed. B&S verkoopt & verhuurt dit kinderbed. Zo kan je kind toch veilig slapen. Het lijkt op een extra groot camping bed. Het uitgeklapte bed is 190x100x100 cm. Verkoopprijs niet gevonden. Bij Uit als Thuis kun je hulpmiddelen huren voor een vakantie in NL. Zoals een aangepast bed, rolstoelfiets en zwem hulpmiddelen. 
Pillow Pet Dream Lite
De snoezelkamer mee op reis met de Pillow Pet Dream Lites. Bommel heeft deze vlinder. Leuk voor op vakantie, de slaapkamer thuis en hij is ook al mee gaan logeren in het ziekenhuis. Het projecteert een sterrenhemel op het plafond. Er zijn 3 kleuren lampjes: oranje, blauw en groen. Er zit een timer op zodat de lampjes na 20 min. vanzelf uit gaan. O.a. bij Intertoys voor 24,99. Je hebt ook Dream Lite Mini's van 12,99. Die schijnen echter niet tot aan het plafond is mijn persoonlijke ervaring! Ook zijn er de Slumber Buddies, zelfde principe maar met meer timer keuzes en rustgevende muziekjes erbij. V.a. 34,99 o.a. bij MamaLoes Babysjop.

SOS
GoedGemerkt Let Op! Bandje

SOS armbandjes. Voor onze kindjes extra belangrijk i.v.m. allergieën, medicatie, etc. Er zijn veel soorten & materialen te vinden. Help-ID4kids heeft complete, duurzame en waterbestendige bandjes voor 19,95. Allergie & contactinformatie kan erop vermeld worden. GoedGemerkt heeft verschillende SOS producten variërend in prijs: naamplaatjes aan een ketting, polsbandjes en labels. Ook SOSarmband heeft een breed assortiment. 


  
Naast een blog biedt Mantelmama ook tips m.b.t.: kwaaltjes(sonde)voeding en websites. 

5 opmerkingen:

  1. Grappig joh! Ik heb afgelopen zomer ook een Intex Mesh Lounge gekocht. Heerlijk luchtbed doordat je gelijk afkoeld in het water! Wil nooit meer een gewoon luchtbed, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig joh! Ik heb afgelopen zomer ook een Intex Mesh Lounge gekocht. Heerlijk luchtbed doordat je gelijk afkoeld in het water! Wil nooit meer een gewoon luchtbed, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet je wat leuk in de snoezelruimte is? Kiekeboe Muziekaapje, vooral leuk als het thema jungle is. Heb ik gevonden op http://www.sintcadeautjes.nl/ Niet alleen cadeautjes voor de sint dus;)

    BeantwoordenVerwijderen